Gurme sucuk nasıl yapılır?
-----------------
Cevap:
MALZEMELER 5 kilo dana kıyması, döşle karısık 20 gr kırmızı toz biber10 gr yenibahar 20 gr karabiber 80 gr tuzla dövülmüs sarmısak 100 gr tuz 5 m koyun barsaðı (Mısır Çarşısından temin edilebilir)
HAZIRLANISI
Malzeme iyice yoðurulur, birkaç saat serin bir yerde bekletilir. Ilık tuzlu suda 15 dakika bekletilmiş baðırsaða sucuk doldurma makinesiyle içinde hava kalmayacak sekilde istenen büyüklükte doldurulur, sicimle baðlanır. Kuruması için rüzgarsız bir yere asılır. Ilk 3 gün asılan sucuklar günde 1 kere suya daldırıp, çıkartılır. Damak zevkine göre baharat ve sarmısak miktarı arttırılıp, çoðaltılabilir.
(C) Kenan Saner